Skilpaddene våres

13.04.2021

Vi har mange dyr på gården her hjemme, alt fra 4 bente pelskledde, eller fjærkledde til skjellete, krypende og 8 bente. Der i blant er jo også skilpaddene våres. Vi fikk idag enda en gresk landskilpadde som da utgjør den 5 i flokken. 

Greske landskilpadder, og 18 andre reptiler ble i 2017 lov å holde i Norge, og interessen har vært stor for mange! Problemet ofte er da at interessen er der en liten stund, men så finner folk ut at de ikke vil ha dyret lenger tross alt de får beskjed om FØR de kjøper et dyr. Jeg jobber også i dyrebutikk, og vi er veldig strenge på hvem som får kjøpe dyr av oss, og bruker utallige timer på noen kunder og er behjelpelige med det meste. Men likevel er det alltid noen som ikke kan ha dyra lenger av forskjellige grunner, mange kan være arvet fra tidligere familiemedlemmer og blir dumpet i fanget på nestemann som ikke vil ha de, for noen endrer livssitusjonen seg (det er forsåvidt forståelig) eller så har man de som rett og slett har mista interessen for dem. Da kommer vi inn, og vi har allerede tatt til oss 5 flotte skilpadder fra folk som har endret livssituasjon og ikke kan ha de lenger, eller som ikke kan gi de riktig forhold.

Vi har litt over 4 kvadrat inne på reptilrommet, og stooor hageplass til de ute på sommerhalvåret, så her sparer vi ikke på plassen. De får variert med grønt og pellets som fullfor samt det de trenger av vitaminer og kalsium og UVB lys. 

Skilpadder er undervurderte dyr, og er utrolig fascinerende å følge med på. Men de krever sitt, så viktig å lese seg opp før man skaffer seg en! De kan jo også overleve deg så vær sikker på at dette er noe du virkelig vil ha!